איך "לעלות כיתה" עם התוכן שלך?
הפוסט ליוצרי תוכן - השראה לתוכן שיהיה לך כיף לכתוב!
לא חסרים רעיונות לתוכן! צריך רק להתבונן מסביב ולשאול את עצמך...
אתמול, במסיבת הסיום של שכבת א' בבית הספר של הבנות שלי, פגשתי יוצרת תוכן מצליחה בשם לירון.
מה זאת אומרת מצליחה?
יש לה למעלה מ-20 אלף עוקבים שמתעניינים במה שיש לה לומר.
הופתעתי כשהיא סיפרה לי שהיא פעילה ברשת בסך הכל שנה. זה התחיל בתקופת הקורונה, כשהיא הייתה בחל"ת ומיעטה מאד לצאת מהבית, בגלל שהיא סוכרתית ובקבוצת סיכון. בהכשרתה היא נטורופטית, אז היא פתחה את הקבוצה "הרפתקאותינו בממלכת הסוכרת" והחלה להעלות בפייסבוק ובאינסטגרם תכנים בחינם.
נראה שללירון זה מגיע באופן טבעי. התרשמתי שכאשר היא מדברת על סוכרת ועל אורח החיים של סוכרתיים ומה אפשר וצריך לעשות – היא יכולה להמשיך בלי סוף. זה פשוט בנפשה! כששאלתי אותה "איך יש לך רעיונות כדי לכתוב ולהעלות סרטון או פוסט כל יום"? היא ענתה לי "אין סוף לרעיונות. לפעמים יש חמישה רעיונות בדקה". אבל איך הם בכל זאת מגיעים? התעקשתי לשאול. חשוב לי להכיר שיטות של אחרים, כדי שאוכל להמליץ למי שמתקשה במציאת רעיונות לתוכן.
"פשוט אני חיה את החיים שלי, ובכל מצב שואלת את עצמי אם יש פה משהו שיכול לעזור לקהילה שלי", היא ענתה. "לדוגמה, אני רואה את השולחן פה עם כל החטיפים והעוגות והפירות, והשערות סבתא והשתייה המתוקה, ואני שואלת את עצמי "לאן זה הולך? איך אפשר לעזור לילדים שלנו?". ומיד הלכה לצלם תמונה, ולכתוב פוסט על איך להתמודד עם השולחנות עמוסי הסוכר במסיבות סוף השנה.
נדמה לי שללירון קל לכתוב את התוכן שלה, כי יש לה תשוקה גדולה לעזור לציבור רחב להתמודד עם השלכות מחלת הסוכרת. היא אף טוענת שזו הדרך שלה לנתב את ה'כעס' שיש לה על הסוכרת, שהיא לא ביקשה אותה, למקום טוב. היא פועלת באמת ממניעים של שליחות וברוחב לב, ומייצרת תוכן חינמי בעל ערך לקהילה גדולה.
אבל האם אפשר להרוויח מזה?
בהחלט שאפשר. כאשר יוצרים קהילה, עוזרים ובונים אוטוריטה, אפשר להפוך אותם בקלות לרווחים במגוון דרכים. על כך – בהמשך הפוסט, ב"המלצה על ספר"
לשאוב השראה מאקטואליה מקומית ועולמית
מזגנים
כאילו שמזג האוויר יודע לקרוא את לוח השנה, בדיוק ביום הרשמי הראשון של הקיץ החום "עלה רמה" ומשם לא מוכן לרדת. כבר שבוע שאני במשחק עם המזגן – בין קר מדי לבין "חם רצח…" (כפי שהילדות שלי אומרות…).
בדיוק השבוע גם הטמפרטורה של המזגן ברכבת ישראל עשתה כותרות (בזכות שרת התחבורה מירב מיכאלי, שאמרה שזה לא בסדר שהבנות יקפאו, בגלל שהטממפרטורה הרצויה נקבעת על ידי הבנים).
ובנוסף, אם לא שמתם לב, אז גם צננת המזגנים כבר כאן.
עוד לא כתבתם על מזגנים? זה הזמן!
יש לכם קליניקה או משרד? דברו על הטממפרטורה, איך אתם מתאימים אותה, האם מתחשבים בלקוחות? אולי יעניין את העוקבים שלך לשמוע האם גם לפי הסטטיסטיקה שלך לבנות יותר קר מאשר לבנים? ומה בעצם משפיע על זה?
האם יש מצבים רפואיים שמשפיעים על תחושת הקור או החום?
מה גורם למישהו להיות יותר רגיש או פחות רגיש לחום או קור?
אולי יש לך הצעה מה ללבוש כדי לא להתקרר,
וגם ברמה הפרקטית – ניקוי המזגן, תחזוקת המזגן, הדרך הנכונה לחסוך בהוצאות החשמל. איך עוד להתחמם? אוכל מחמם, איך לשמור על חום האוכל בחדר ממזוג….ועוד.
"עולים כיתה" – תקופת מעבר
לי יש שלוש בנות שעולות לכיתה ב', ולכם?
בנוסף, גם אני ממש בדרך "לעלות כיתה", כי אני מתכננת את הוובינר הראשון שלי (ב-19.7, פרטים למטה). אז איך אתם 'עולים כיתה' בעסק? ספרו על כך.
אם אתם עוסקים בתחום החינוך, ספרו לקהל שלכם (הורים או נוער) איך להכין את עצמם בנינוחות לשנה הבאה, אם אתם מאמנים ניתן לתת המלצות איך להכין את עצמם מנטלית ולהשיג יעדים – בזמן החופש או במהלך השנה. אפשר להתייחס לעבודה של בני הנוער בזמן החופשה, ואיך להפוך את הקיץ לחוויה.
ברמה הפסיכולוגית, המנטלית וגם הרוחנית, אפשר לדבר על תקופה של מעברים ושל צמיחה, התפתחות, הכנה לקראת השלב הבא, וגם על הקשיים, המשברים, המקרים שבהם זה לא עובד ו"נשארים כיתה". (מאד חשוב לשים לב ולדבר גם אל המיעוט – אין הרבה תכנים שמדברים אליהם).
תקופת מעבר כמו הקיץ היא גם הזדמנות גם לתהליכים נוספים: בתזונה, מעבר דירה, קורסים שרצינו לעשות, שינוי הרגלים, חופשה משפחתית, וכדומה. שימו לב לקהלי היעד המתאימים, ומי שבאמת 'מושפע' מתקופת המעבר והחופשה: מורים, בני נוער, הורים לילדים קטנים (לא תינוקות). החופש לא משפיע על כולם באותו אופן.
התחלת יולי – סיום החל"ת
קהל היעד במקרה זה יהיה בעיקר צעירים שנהנו במשך חודשים ארוכים מהכנסה ללא עבודה, אבל גם ההורים שלהם, בני הזוג, ומעסיקים פוטנציאליים.
ניתן לכתוב על ההשפעה הפסיכולוגית של התקופה הארוכה, על הקושי לחזור לפעילות, תרגילים והמלצות לחזרה חלקה ונינוחה לעבודה, טיפים, מהי התמיכה שהם זקוקים לה מהסביבה? איך מעסיקים יכולים לעזור להם להתחיל ברגל ימין? איך למצוא את המועמדים הנכונים, או לחילופין – איך לסמן שאתה מועמד טוב? איך להחליט על העבודה הנכונה והמתאימה לי?
וגם – איך להרוויח כסף כעצמאי, אם עוד לא מצאת עבודה?
כדאי שכל כל אחד מאתנו יחשוב איך אפשר לעזור לאותם אנשים, כדי שיחזרו להיות 'יצרנים'. אחרי שמדינת ישראל הוציאה על מחלת החל"ת 39.1 מיליארד שקלים, חשוב שאותם אנשים יוכלו להשתלב בקלות ובמהרה בשוק העבודה, והם יחזרו להרוויח וגם להועיל לחברה ולמדינה. זה האינטרס של כולנו שזה יקרה!
יש לכם איך לעזור, באמצעות תוכן או בדרך אחרת? תבורכו!
השראה מימים מיוחדים בשנה
ימים מיוחדים בשנה יכולים להיות ימים אשר זוכים למעמד מיוחד ומקבלים הכרה מארגון כמו האו"ם, ויכולים להיות גם החלטות שרירותיות של גורמים לא רשמיים.
כאשר מדובר ביום, שבוע או חודש שיש להם ביטוי ממשי במציאות (כמו יוני – שהפך ל"חודש הגאווה" ובו הרבה אירועים שבאמת משפיעים על אנשים), כדאי, ממש כמו לקראת חגי ישראל, להתייחס אליהם בתוכן (כמובן, כל עוד זה רלוונטי לקהל שלך).
לצד זה, יש במהלך כל חודש מאות 'ימים מיוחדים' , שיכולים פשוט לתת לכם השראה וכיוון.
במקום לבחור עבורך את היום המתאים השבוע, אני מציעה לך לבחור בעצמך אם להתייחס ל"יום משקפי השמש הבינלאומי" (27.6) , "יום הפירסינג הבינלאומי" (28.6), "יום המצלמה" (27.6) , "יום הרשת החברתית" (30.6) או עשרות ימים מיוחדים אחרים. והכל דרך האתר :
Days of the year.
רעיונות לתוכן תוכלו לקבל מקריאה מעמיקה יותר על המקור של כל אחד מן הימים שמושכים אתכם.
1 ביולי – יום המחצית השנייה של השנה. אני כן רוצה להתייחס ליום המחצית השנייה, כי לרוב אנחנו מגיעים אליו לגמרי מופתעים, וזהו יום מתאים לסיכומים. נכון, חצי שנה היא לא שנה, אבל בגלל החיבה הרבה שלנו לסיכומים – נסו למצוא אם אתם כבר יכולים לסכם משהו.
לא פעם, מתוך 'סיכום' של הנעשה לא רק בתחום שלכם, אלא בעסק שלכם (מה פיתחתם, מה התקדם, מה נתקע, למי עזרתם, מה למדתם? מה לימדתם? מה קראתם?) רק מתוך המחקר הקטן הזה, יתגבשו לכם כל-כך הרבה תכנים לפוסטים ומאמרים, שלא יהיה צורך בכלל בהשראה נוספת.
יוני – חודש ספרי האודיו: יוני אומנם עומד להסתיים, אבל אני אחטא לעצמי אם לא אתייחס לחודש ספרי האודיו ואספר לכם כיצד ספרי האודיו שינו את חיי!
בחודש נובמבר 2017 הורדתי לראשונה את האפליקציה AUDIBLE לטלפון שלי, והפכתי לחברה במועדון המעריצים של ספרי האודיו. (סתם, אין כזה מועדון….אבל צריך להיות!). כי מאז החיים שלי השתנו.
זמן ההאזנה שלי לספרים עד כה, לפי האפליקציה, היה 80 ימים, 10 חודשים ו-70 דקות. האזנתי לפחות לספר אחד בחודש (ולרוב יותר), ולפחות מחצית מן הספרים היו ספרים מקצועיים בתחום העסקים, השיווק והכתיבה, שאין שום סיכוי שהייתי נחשפת אליהם בדרך אחרת. לא רק בגלל שרובם לא תורגמו לעברית, אלא גם בגלל שהיכולת שלי לקרוא נמוכה בהרבה מאשר היכולת שלי להאזין. כשאני מאזינה לספר אני יכולה בו זמנית לעשות את עבודות הבית, לעסוק בספורט, ללכת ברגל ממקום למקום, להמתין בתור או לנסוע ברכב.
יש כמובן גם ספרי שמע בעברית, אבל אני יכולה בלב שלם להמליץ על AUDIBLE, שבאמת, ולא רק כביטוי, שינה לי את החיים.
(וכמובן שיש 30 יום ניסיון חינם
השראה מימים מיוחדים בהיסטוריה
מזל טוב ל- הלן קלר

אני נוהגת להיכנס לשירות של ויקיפדיה בעברית "היום בהיסטוריה" ולחפש בכל חודש את הימים עליהם אני רוצה לכתוב.
על מנת שהחיפוש והחבירה שלך יהיו קלים ומוצלחים, חשוב שיהיה לך ברור מהם הערכים בהם העסק שלך תומך. חשוב לגבש מראש מהם המסרים ומהן האמונות שברצונך להעביר הלאה או לקדם בקרב הקהל שלך.

הצפלינים הגיעו לשיא פריחתם בשנות ה-20 ותחילת שנות ה-30 של המאה ה-20, ולפחות אחד מהם הגיע גם לארץ ישראל, עד שב-1937 אירע אסון ההינדרבורג. ספינת צפלין שהמריאה מגרמניה, נשרפה כליל בעת הנחיתה בניו-ג'רזי, ו-35 הנוסעים ואנשי הצוות שבה נהרגו. בכך בא אל קיצו עידן הצפלינים. אבל האם עתידים הצפלינים לקום לתחייה?
איזה שירות או טכנולוגיה ישנה היית 'מקים לתחייה' כדי לשפר את ההווה והעתיד שלנו? מה יעניין את הקהל שלך לשמוע על שירותי הצפלין החדשים? האם בתחום שלך יש מגמה של חזרה ל'טכנולוגיה' ישנה או פרדיגמות של פעם? מה הסיבה לכך, והאם מעניין אותך להעמיק בכך בעצמך, ולספר לקהל העוקבים שלך?
השראה מספר : דונאלד מילר - Marketing made simple
הוא קורא לו "משפט הקסם שלך" – מילים שפותחות את הראש של הלקוחות וnעוררות בהם סקרנות.
הרבה בעלי עסקים לא אוהבים לכתוב תוכן שיווקי ומתקשים למשוך לקוחות חדשים,
לכן אני מציעה תכנית ליווי אישית לכתיבה בתשוקה,
כך שהם מצליחים לכתוב בהנאה ובאופן קבוע תוכן שמושך את הלקוחות המדויקים להם.
אם מעניין אותך להבין מה הדבר הזה שברצונך להעביר הלאה, כדי להאיר את הדרך לעוקבים שלכם ,
אני ממליצה לך לחפש את התשוקה שיש בך, באמצעות השאלות במדריך הזה שכתבתי https://bit.ly/36ZJclq .
קיבלת ערך? אני כאן כל יום ה'!
בכל שבוע אני מעלה כאן באתר רעיונות לשיווק באמצעות תוכן שרלוונטי לשבוע הבא- תוכן לרשתות חברתיות, וכן רעיונות לפוסטים בבלוג ומאמרים לאתר שלך.
לקבלת הפוסט למייל שלך מומלץ להירשם בתחתית העמוד.
צרו עמי קשר לייעוץ נוסף (שיחה ראשונה מתנה! )
המלצות לקריאה נוספת על תוכן שיווקי:
מבוא לשיווק חיובי – איך שיווק באמצעות תוכן מושך לקוחות
המלצה לקריאה נוספת
אהבתי את הפוסט:)